Download score:


<< Terug

The Land of Wind and Water - Jan de Haan

 

Gecomponeerd in 1997 in opdracht van de muziekvereniging Studio, It Heidenschap.

 

It Heidenschap is een streek in de Zuidwesthoek van Friesland. Het wordt omspoeld door drie meren, met hier en daar een boom of boerderij: een stukje Friesland waar wind en water nadrukkelijk aanwezig zijn. In The land of Wind and Water geef ik een impressie van de historie van dit unieke landschap. Het eerste deel, Van Moeras tot Vruchtbare grond, beschrijft de streek in een ver verleden. Oorspronkelijk was It Heidenskip een moerassig stuk veengrond dat door vrijwel niemand werd bewoond. Na de aanleg van de dijken in de 13de en 14de eeuw viel het land droog. Weldra vestigden zich boeren en kon de vruchtbare grond worden bewerkt.

In het tweede deel, Pastorale, liet ik me inspireren door twee gegevens: een klooster, waarvan men in 1881 bij opgravingen overblijfselen vond, en het landelijke karakter van deze streek.

Het derde deel, Evolutie, schetst de laatste ontwikkelingen die It Heidenskip heeft ondergaan. Geleidelijk heeft de streek zich ontwikkeld tot wat het nu is: een prachtig gebied waarin boeren met veel energie en met de modernste middelen hun bedrijf runnen.


Luistervoorbeeld:


Bezetting: Fanfareorkest
Genre: Concertwerk
Moeilijkheidsgraad : 4
Tijdsduur: 12:30


Uitgeverij: Hal Leonard Bestel dit werkBeschikbaar op de volgende CD's:
The Land of Wind and Water Bestel deze CD
Flashback Bestel deze CD

<< Terug