Vier nieuwe, verplichte werken op NK Fanfares

Bron Frysk Dagblad
Drachten - Onder de verplichte werken van de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen 2012, zijn liefst vier nieuwe composities voor fanfareorkest. Dat meldt het bestuur van de Stichting Frysk Fanfare Festival (ONFK).
Voor de 1e divisie heeft Jan de Haan het werk Spectrum of the Sky geschreven in opdracht van het ONFK. Kunstfactor heeft het ONFK ondersteund in de opdracht voor de 2e divisie: Jan Bosveld schreef voor deze divisie Hellehonden. Rob Goorhuis heeft voor de 3e divisie het werk De Kwelgeest geschreven. Deze compositie wordt mede mogelijk gemaakt door het Muziekuitleen- en Informatiecentrum (MUI). In opdracht van het ONFK heeft John Blanken Voyage to Victory geschreven voor de fanfareorkesten uit de 4e divisie. Het werk Flashes for Band van Jean Segers tot slot, zal worden gespeeld door de orkesten uit de 5e divisie.
De Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen worden voor de derde keer gehouden en vinden op 27 en 28 april 2012 plaats in De Lawei in Drachten. Vorig jaar veroverde christelijke muziekvereniging Eendracht Maakt Macht uit Oudega (W) de kampioenstitel.
Orkesten die de komende editie willen meedoen, kunnen zich tot 1 december inschrijven.
* www.onfk.nl

 

Gepubliceerd: dinsdag 25 oktober 2011