Verplichte werken voor brassbands op NBK bekendgemaakt

Bron: Friesch Dagblad

 

Groningen - De brassbands in de kampioensdivisie moeten dit jaar tijdens het NBK het uiterst moeilijke werk Variaty of Skills van Hermann Pallhuber ten gehore brengen. Dat heeft de Stichting Nederlandse Brassband Kampioenschappen vanochtend gemeld. De 31e editie van het Nederlands Brassbandkampioenschap (NBK) vindt op 2 en 3 december plaats in Martiniplaza in Groningen.
Voor de 1e divisie heeft Jan de Haan uit Heerenveen een nieuwe compositie geschreven: Alhambra. Het werk verwijst naar het middeleeuwse fort Alhambra in de Sierra Nevada in Andalusië. Dit werk is opgedragen aan de taakgroep van de Nederlandse Brassband Kampioenschappen.
De brassbands in de 2e divisie zijn verplicht het werk Fanfare and Love Songs van Gavin Higgins ten gehore te brengen. ,,Een zeer eigentijdse compositie”, aldus de muziekcommissie van het NBK. Het is voor het eerst dat er een werk van Higgins (1983) als verplicht werk wordt gespeeld in Nederland.
Voor de 3e divisie componeerde Johan de Meij Sinfonietta no. 1 in opdracht van Kunstfactor. Deze muziekorganisatie vroeg verder Philip Sparke een werk te schrijven voor de 4e divisie. Dat werd Evolution.
 

Gepubliceerd: donderdag 16 juni 2011